пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

Урок № 20

 

Тема уроку: Тема уроку:  Правила організації робочого місця та безпечні методи праці.

На підприємствах проводиться певний комплекс заходів з охорони праці, які мають на меті забезпечити безпеку, збереження здоров'я і працездатності людини в процесі праці.

Однією з складових частин охорони праці є техніка безпеки. Її призначення - за допомогою організаційних і технічних заходів та засобів захистити працюючих від травм. Найважливішими умовами безпеки праці є: створення максимально безпечних конструкцій механізмів і машин, раціональна організація виробництва, навчання працюючих безпечним методам і прийомам праці. Безпечні методи і прийоми праці передбачаються в правилах і нормах, розроблених для всіх галузей виробництва. Робітник, який не пройшов інструктаж по техніці безпеки, до роботи не допускається.

Іншу значну частину охорони праці становить виробнича санітарія. Її мета - забезпечити санітарно-гігієнічні умови праці, які не допускають шкідливих впливів на організм людини, і тим самим попередити професійні захворювання (захворювання, пов'язані з шкідливим впливом умов праці).

Охорона праці також повинна забезпечувати пожежну безпека. Для цього розроблені системи запобігання пожежам і пожежної захисту, тобто комплекс заходів, спрямований на попередження пожеж, і прийоми і засоби боротьби з вогнем у разі виникнення пожежі.

Немає коментарів:

Дописати коментар