Тема Технологія приготування кормів
дивитись за посиланням https://propozitsiya.com/ua/tehnologiya-mehanizaciyi-prigotuvannya-y-rozdavannya-kormiv
Як зробити годівлю рентабельною
Насамперед, слід розуміти, що кормозмішувач — лише інструмент, який допомагає досягати потрібного ефекту від годівлі. І якщо корм готувати неправильно, то показники можуть не тільки не підвищуватися, а й знижуватися.
Основа технології змішаної годівлі — постійне поїдання коровою корму, що складається з потрібних компонентів, змішаних у суворо визначених пропорціях, з певними структурними властивостями. Всі показники такої суміші описано в раціоні. Складати його треба індивідуально в кожному господарстві на базі наявних кормів і з урахуванням багатьох інших чинників. Відомо, що в разі переходу від технології роздільної годівлі до змішаної поїдання кормів збільшується, що, своєю чергою, сприяє зростанню продуктивності, але інколи цей ефект може бути оманним. Неточне дотримання рекомендацій приготування кормосуміші може призвести до збільшення транзиту корму травною системою, значного зниження ефективності годівлі і, як наслідок, до погіршення здоров’я тварин. Іноді показники «виправляють» за допомогою спеціальних кормових добавок, що знову ж збільшує вартість кормів і дає тимчасовий ефект.
Основа ефективної годівлі — постійне, неухильне дотримання всіх рекомендованих вимог приготування й роздавання корму, тобто точності раціону. Вона полягає як у кількісних показниках (точні пропорції усіх складових кормосуміші), так і в якісних: деякі компоненти повинні мати необхідну структуру, тобто бути наявними в кормосуміші не тільки в потрібній кількості, а й мати відповідний вигляд
Насамперед, слід розуміти, що кормозмішувач — лише інструмент, який допомагає досягати потрібного ефекту від годівлі. І якщо корм готувати неправильно, то показники можуть не тільки не підвищуватися, а й знижуватися.
Основа технології змішаної годівлі — постійне поїдання коровою корму, що складається з потрібних компонентів, змішаних у суворо визначених пропорціях, з певними структурними властивостями. Всі показники такої суміші описано в раціоні. Складати його треба індивідуально в кожному господарстві на базі наявних кормів і з урахуванням багатьох інших чинників. Відомо, що в разі переходу від технології роздільної годівлі до змішаної поїдання кормів збільшується, що, своєю чергою, сприяє зростанню продуктивності, але інколи цей ефект може бути оманним. Неточне дотримання рекомендацій приготування кормосуміші може призвести до збільшення транзиту корму травною системою, значного зниження ефективності годівлі і, як наслідок, до погіршення здоров’я тварин. Іноді показники «виправляють» за допомогою спеціальних кормових добавок, що знову ж збільшує вартість кормів і дає тимчасовий ефект.
Основа ефективної годівлі — постійне, неухильне дотримання всіх рекомендованих вимог приготування й роздавання корму, тобто точності раціону. Вона полягає як у кількісних показниках (точні пропорції усіх складових кормосуміші), так і в якісних: деякі компоненти повинні мати необхідну структуру, тобто бути наявними в кормосуміші не тільки в потрібній кількості, а й мати відповідний вигляд
©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/tehnologiya-mehanizaciyi-prigotuvannya-y-rozdavannya-kormiv
https://propozitsiya.com/ua/tehnologiya-mehanizaciyi-prigotuvannya-y-rozdavannya-kormiv
Немає коментарів:
Дописати коментар