неділя, 18 квітня 2021 р.

Урок №14

 Тема: Виконання внесення добрив та ядохімікатів

Тема уроку: Порядок налаштування с-г машин до конкретної роботи.

У випадку приготування робочого розчину із рідких хімікатів препарат заливають у резервуар (17), відкривають крани 19, 28, 29 і вмикають насос. Із основного резервуара (5) насос накачує воду трубопроводом (20) в блок клапанів пульту керування (26) і далі трубопроводом (1) в корпус ежектора (2), в який з рукава (33) надходить рідкий хімікат. Суміш води і хімікату скеровують в резервуар. Заповнивши основний резервуар (5) заданою кількістю рідкого хімікату, закривають кран (29), а кран (30) відкривають. У такому випадку рідина циркулює кругом (резервуар – насос – гідромішалка − резервуар) і перемішується.

Якщо робочу рідину готують із мідного купоросу, вапна і других порошко- і пастоподібних хімікатів, то додатково відкривають кран (24). Частина води із трубопроводу (9) тече в допоміжний резервуар (17), розмиває препарат (проходить гідромеханічне подрібнення), а пульпа, що утворилась заправною штангою (3) надходить в ежектор (2), змішується з водою і зливається в основний резервуар (5).

Під час приготування рідких концентратів відкривають кран (14), а кран (19)  закривають. Перемикають заслінку (4). Воду і препарат подають у додатковий резервуар (8). Робочий процес аналогічний попередньому.

З метою заправки обприскувачів робочою рідиною відкривають крани 19, 28 і 30, інші закривають, опускають кінець шланга в горловину резервуара обприскувача і включають насос.

Для заправки обприскувача рідкими концентратами кран (19) закривають, а кран (14) відкривають. Вмикають насос (12). Концентрат із додаткового резервуара (8) поступає в насос і накачується в резервуар обприскувача.







Немає коментарів:

Дописати коментар