середа, 20 січня 2021 р.

Урок №24

 Тема уроку : Будова кукурудзозбиральних машин 

Розробити конспект. Дивитись за посиланням https://studfile.net/preview/1863006/page:31/

Робочі органи приводяться в дію від ВВП трактора тягового класу через карданну передачу.

Технологічний процес роботиПри збиранні кукурудзи з очищенням качанів і подрібненням листостеблової маси комбайн ККП-3 працює такПід час руху комбайна вздовж рядків стебла кукурудзи спрямовуються мисами в русла жаткизахоплюються ланцюгами і вводяться в качановідривний апаратде вальцями протягуються через щілину між відривними пластинами 4відстань між якими меншаніж діаметр качанаі качани відриваються.

В основі роботи качановідривного апарата використані агробіологічні ознаки відмінності розмірів діаметра качана і стебла в місці його розміщенняа також тещо сила відривання качана від стебла меншаніж сила розривання стебла кукурудзи.

Стебла зрізуються різальним апаратом 17частково подрібнюються і спрямовуються на шнек листостеблової маси 16Качани подаються ланцюгами з лапками у шнек качанів 6з якого конвеєром — до очисника 10звідки вентилятором 20 видуваються легкі домішки (листяобгорткиверхівки стебел), а потім притискним пристроєм 21 притискуються до вальців 18які попарно обертаються назустріч один одномузахоплюють обгортки і відривають їх від качанівОчищені качани скочуються у приймальну камеру конвеєра 11який завантажує їх у причіп 12приєднаний до комбайна за допомогою буксирного пристроюОбгортки шнеком 13 спрямовуються у шнек листостеблової маси 16потім разом із зрізаними і частково подрібненими стебламишнеком 16 подаються до приймального бітера 15яким ущільнюються і направляються в подрібнювач 14звідки подрібнена маса потрапляє у транспортний засібщо рухається поряд.

При збиранні кукурудзи в молочно-восковій стиглості в очиснику качанів знімають притискні барабани і замість них над очисними вальцями встановлюють скатну дошкутоді качани скочуються у приймальну камеру конвеєра і вивантажуються у візок неочищеними.

Будова основних робочих органів комбайнаОсновними робочими органами комбайна є качановідокремлювальнийрізальнийподрібнювальний та очисний апарати і притискний пристрій.

Качановідокремлювальний апарат (рис. 7.2) cкладається з двох стеблопротягувальних вальців 8розміщених під кутом 33° до горизонтудвох відривних пластин 6установлених над вальцямидвох контурів подавальних ланцюгів 9рами 11 і роздавальної коробки 4Вздовж кожного вальця закріплений чистик 7.

Протягувальні вальці мають напрямні конуси з гвинтовими ребрами на поверхніробочу частину діаметром 95 мм з поздовжніми рифами і зєднувальну чашку з пазамиПередня частина вальця спирається на спарені підшипникивмонтовані в рухомій передній опоріа задня — зєднана з валом-шестірнею роздавальної коробкиОбертаються вальці назустріч один одному з частотою 932 об/хв.

Відривні пластини — це металеві смуги з плавно відігнутим переднім кінцемДо тильних кромок пластини приварені дві планки з овальними отворами для кріплення до рами апарата і корпусу рухомої опори вальцящо дає змогу переміщувати важелем 10 пластини і змінювати зазор між ними.

Подавальні ланцюги мають вигляд замкненого втулково-роликового ланцюгового контуру без зєднувальної ланки із спеціальними лапками.

Немає коментарів:

Дописати коментар