середа, 20 січня 2021 р.

Урок №23

 Тема уроку: Будова кукурудзозбиральних машин

Розробити конспект. 

Дивитись за посиланням https://studfile.net/preview/1863006/page:31/

Загальна будова і процес роботиКомбайн складається з жатної і качаноочисної частинходової частинимеханізму підніманнябуксирного пристроюмеханізму приводу робочих органівгідравлічної системи та системи сигналізації.

Жатна частина (рис. 7.1) складається з різального 17 та качановідокремлювального апаратівшнеків стебел 16 і качанів 6подрібнювача 14 з приймальним бітером 15 і трубою 8конвеєра неочищених качанів 7у верхній головці якого встановлений стебловловлювач 9який має два вальці із спеціальними ребрамиКачановідокремлювальний апарат має два протягувальні вальці 3дві відривні пластини і два контури подавальних ланцюгів 5.

Качаноочисна частина складається з очисника качанів 10 притискного пристрою 21лопатевого бітера 19вентилятора 20конвеєра обгорток 22шнека обгорток 13скатної дошки і вивантажувального конвеєра 11.

Механізм піднімання призначений для переведення комбайна із транспортного положення в робоче і навпакиа також регулювання висоти зрізу стебелСкладається з тягигідроциліндрамеханізму фіксаціїдвоплечого важеля балки моста.

Механізмом фіксації регулюється висота зрізу і фіксується транспортне положення робочих органівВиконуючи будь-які роботи з піднятими робочими органамийого потрібно обовязково зафіксувати.

Буксирний пристрій призначений для підтягування і автоматичної фіксації з комбайном візка для збирання качанівОсновні складові — гідромоторлебідкауловлювачпричіпгідроциліндр і гальмаЗабороняється підтягувати візок на схилах і перебувати між візком і комбайномслід остерігатися накочуванняа у разі його виникнення — гальмувати візок гальмом.

Гідравлічна система комбайна здійснює піднімання і опускання робочих органів під тиском 13,5...20,0 МПа в робоче і транспортне положенняповорот дефлектора труби подрібнювача і привід буксирного пристрою під тиском МПаа також керування механізмом розфіксації візка під тиском 6,3 МПа

Немає коментарів:

Дописати коментар