середа, 31 березня 2021 р.

Урок 10

 Тема : Виконання заготівлі, приготування та роздавання кормів та силосу

Тема уроку: Будова, класифікація, принципи роботи с-г машин для заготівлі, приготування, роздавання  кормів та силосу.

дивитись за посиланням https://smf.org.ua/wp-content/uploads/2020/04/Tekhnolohiia-vyrobnytstva-sinazhu-i-sylosu-16.12.19.pdf

Будова і технологічний процес роботи кормозбирального комбайна

Кормозбиральний самохідний комбайн КСК-600 «Палессе SF60» (рис. 5.3.1) призначений для скошування кукурудзи в будь-якій фазі стиглості зерна, сорго, соняшнику та інших грубостебельних культур, скошування трав і підбирання з валків пров’ялених сіяних трав з одночасним подрібненням і завантаженням у транспортні засоби на рівнинних полях з нахилом до 8º.Комбайн складається із самохідного подрібнювача з двигуном потужністю 172 кВт, жатки для грубостебельних культур, підбирача, жатки для трав з транспортним візком. Залежно від виду роботи на комбайн начіплюють одну із жаток або підбирач.

Ширина захвату жаток для трав 5,0 м, для грубостебельних культур 3,0 м, підбирача 3,0 м. Продуктивність за одну годину основного часу на збиранні кукурудзи досягає 108 т, на підбиранні валків – 35 т.

Урухомник ходової частини гідравлічний, робочих органів – гідромеханічний.

Кормозбиральний комбайн КСК-600 може використовуватися у всіх ґрунтово-кліматичних зонах, крім гірських районів з ґрунтами підвищеної вологості.Самохідний подрібнювач (рис. 5.3.2) являє собою машину рамної конструкції з дизельним двигуном, живильно-подрібнювальним апаратом, силосопроводом, гідросистемою урухомлення ходової частини, гідросистемою робочих органів і рульового керування, гідросистемою урухомлення адаптерів та живильного апарата комбайна, електрообладнанням, кабіною з органами керування та приладами контролю.

                        


5.3.2. Самохідний подрібнювач КСК-600

1 – начіпний механізм; 2, 6 – освітлення; 3 – кабіна; 4 – моторна установка; 5 – силосопровід; 7 – причіпний механізм;

8 – рама; 9 – міст ведучих коліс; 10 – урухомник робочих органів; 11 – насосна станція; 12 – карданний вал; 13 – редуктор; 14 – міст керованих коліс; 15 – редуктор урухомлення живильного апарата; 16 – живильно-подрібнюючий апарат; 17 – каміннєдетектор

 

Складанні частини самохідного подрібнювача монтуються на рамі 8, до якої кріпляться мости керованих 14 і ведучих 9 коліс. На передній нижній частині рами встановлено живильно-подрібнюючий апарат 16 з силосопроводом 5 и редуктором 15 урухомлення живильного апарата. На передній верхній частині рами встановлено кабіну 3 з майданчиком керування. У середній частині рами кріпляться моторна установка 4, конічно-циліндричний редуктор 13, об’ємний гідропривід ведучих коліс, привід гідросистеми робочих органів і рульового керування. В задній частині рами справа розміщений масляний бак, а зліва – паливний бак. Моторна установка зверху і збоку закрита капотами. На нижній задній поперечині рами розміщено причіпний механізм 7 для приєднання причепа або транспортного візка.


Немає коментарів:

Дописати коментар